LOADING

Type to search

Archeon Winter Fair

Share

Party__06122014_1Het is inmiddels alweer ruim een week geleden. De neergestoken bezoekers (figuranten natuurlijk!) staan nog vers op mijn netvlies. Net als de plunderende Vikingen die bezoekers in de val lieten lopen en op een onbewaakt moment verrasten. En alhoewel het evenement voorbij is… hangt de magie nog steeds in de lucht.

In mijn binnenzak draag ik nog steeds een speciale kruidenmix. Een klein hekserig vrouwtje gaf het me mee… “Spreek je wens uit tijdens het trekken van de thee, drink het daarna op en deze zal uitkomen.” Ik geloof niet in dat soort dingen, en toch…. Drink ik waarschijnlijk binnenkort een uitgebreide kop thee! Baat het niet dan schaadt het niet toch?!

De magie van het weekend was goed aanwezig. Ik was zo’n 20 jaar geleden voor het laatst in Archeon en er is veel veranderd. Het park is qua omvang flink ingeslonken maar alsnog had ik wel het gevoel dat ik zou kunnen verdwalen.cover2__06122014_1

Net als bij Elfia, waren er ontzettend veel mensen in kostuum. Voor fotografen erg leuk voor het maken van foto’s. En voor iedere leeftijd waren er gave dingen georganiseerd. Voor mijn neefje erg leuk om een zwaarden duel aan te gaan met iemand anders. Nouja ik zeg mijn neefje, maar stiekem vond ik het zelf ook helemaal te gek.

Leo__06122014_1Onder begeleiding van een sword art fighter mocht je flink op elkaar los hakken, mits je wel aan een aantal regels zou houden natuurlijk. Nu weet ik hoe te staan en effectief te kunnen schermen met een zwaard. Eigenlijk de droom van iedere knul. Een geraakt lichaamsdeel mocht je niet meer gebruiken en kostte je punt. En dit leverde hele grappige plaatjes op natuurlijk!

De laatste keer dat ik in de arena was, werd er nog gevochten tussen romeinse gladiatoren. Nu werd er een gave modeshow gegeven door steampunk meiden, met harnas en zwaarden! (Ed Vieveen, interieurkunstenaar) De meiden droegen gave gear en het zag er heel stoer uit. Het was een indrukwekkend optreden en aan het eind mocht het publiek op de foto.

Buiten de arena trokken wilde Vikingen door het park om bezoekers te verrassen. En daarnaast was bijna elk magisch fantasy karakter vertegenwoordigd.

 

Klik hier voor foto’s en beeldmateriaal.
En klik hier voor foto’s van de modeshow.

Foto’s: Jim Grootes

Previous Article
Next Article