LOADING

Type to search

Schets Sessie: MORTAL-KOMBAT

Share

Het was de 13de editie van Schets sessie 2.0, dit keer met het thema Mortal Kombat. Daarbij mochten Petroeshka en Mario van InuNeko Cosplay  model staan. De bedoeling was dat ze poses gingen houden van 5min per stuk voor een uur lang. Met een achterwand en namaak pilaren werd de sfeer van de style nagebootst. Verder was er voor de schetsers ook bijpassende muziek zodat ze zich beter konden inleven.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Afgelopen zaterdag heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan een schetsbijeenkomst. Ik was uitgenodigd door één van de modellen van die dag, InuNeko cosplay. Dit zijn twee geweldige Nederlandse cosplayers. Ze waren gekleed in hun Mortal Kombat kleding en waren geweldig. De outfits en de manier waarop ze opgaan in hun karakters en poses is erg uniek. Ik heb tijdens deze bijeenkost meegedaan als artiest en ik vond het voor mezelf een enorme uitdaging. Ik ben een artiest die gespecialiseerd is in digitale kunst met het genre anime en game design. Het tekenen van personen die poseren en ook nog met potlood en papier, was een moeilijke maar erg leuke uitdaging. Elke pose hielden ze ongeveer 5 a 10 minuten aan. Ik had het erg moeilijk met deze tijdslimiet en daarnaast moet je de aandacht vestigen op twee personen tekenen in plaats van één. Ondanks dat waren Inuneko geweldige modellen en hun poses waren erg gevarieerd en leuk! Om hun te mogen tekenen maakte het de middag nog interessanter. Al bij al heb ik erg veel geleerd van deze bijeenkomst en ik heb ontzettend veel en interessante nieuwe artiesten, cosplayers en fotograven ontmoet. 
Auteur: Sakuraflor.

 InuNeko Cosplay

Schets Sessie 2.0 is iets wat we nog nooit eerder hebben meegemaakt als cosplayers.
Een indoor setting, met een thematisch geprojecteerde achtergrond vanaf een beamer, een prop in de vorm van een neprotsblok en bijpassende themamuziek op de achtergrond.
Het live model staan voor een stel schetsartiesten is een geheel andere situatie dan gewoon vrolijk op een conventie/event rondhangen en op de foto gaan voor een fotograaf.
Het is namelijk ten eerste veel intiemer en dus rustiger. Maar het ook veel leuker, want je krijgt de kans om op een andere manier interactie te voeren met artiesten.
Op conventies heb je vaak ook veel schetsartiesten rondlopen, maar meestal zijn deze zo druk met reclame maken voor zichzelf en klanten te woord staan, dat je dan niet echt de kans krijgt om van dichtbij te zien wat deze mensen eigenlijk allemaal doen.
De artiesten die bij Schets Sessie 2.0 aanwezig waren, vinden we in dit geval extra bijzonder.
Het valt namelijk niet mee om in 5 a 10 minuten minuten een mooie en complete schets neer te zetten en het dan daadwerkelijk ook nog eens echt ergens op te laten lijken.
Van wat wij gezien hebben, zijn deze mensen zeer creatief getalenteerd! En daarvan waren we toch wel erg van onder de indruk.
Ook de manier hoe ze daar met de modellen omgaan is echt iets om over naar huis te schijven.
Het gezelligheidsgehalte is gewoonweg echt zeer hoog. En dat neemt ook een heleboel afstand weg tussen model en artiest vinden we.
Je krijgt echt de kans om met elkaar in gesprek te gaan en de gemaakte schetsen te bekijken. Iets wat het allemaal echt leuk maakt om te doen!
En wat je als model leert, is dat je veel creatiever gaat nadenken over je poses. Je poses alleen zijn namelijk niet genoeg. Het is namelijk ook je uitstraling wat een artiest probeert vast te leggen in de schets. Dat was volgens de aanwezige artiesten iets wat veel modellen kennelijk missen.
Er is echter 1 ding wat wij hebben gemerkt dat je als model echt niet moet onderschatten, namelijk dat je niet al te moeilijke poses moet aannemen in sommige gevallen.
Je denkt soms van “Ach, ik kan dat wel volhouden, zo met 1 been en 1 arm met een zwaard in de lucht voor 5 minuten…”. Nou, geloof ons als we zeggen, dat je maar beter alvast kan gaan trainen hahaha! Het kan in sommige poses wel even zwaar worden. Maar dat maakte het voor ons natuurlijk niet minder leuk. Het was voor ons dan juist de uitdaging. En de tekenaars konden dat gelukkig wel goed waarderen van ons.
We hebben dan ook echt het diepste respect voor deze mensen. En mochten ze ons weer eens vragen om dit te doen, dan zouden we het zo weer doen.
En toen was er het bijzondere moment dat er een naaktmodel naast Petroeshka stond. Zij wilde samen poseren.
Ik vond ten eerste echt dat er daar met het naaktmodel zeer professioneel werd omgegaan en dat zij er ook een zeer professionele houding op nahield.
Er hing niet ineens een hele rare sfeer ofzo. Dat meisje kwam daar gewoon heel droog naar binnen gewandeld na ons en ze ging daar staan of er niets aan de hand was.
Toen ik hoorde dat ze ook nog met mij in m’n cosplay model wilde staan vond ik dat ook echt niet een raar verzoek ofzo.
Ik kwam haar tegen in de kleedkamer en toen had ze al geen kleren meer aan, maar ik schrok er niet van ofzo. We hebben daar zelfs nog even iets van 5 minuten heel droog met elkaar staan kletsen alsof er niks aan de hand was. Even wat poses doorgenomen en besproken. Daarna gingen we de vloer op en hebben we gewoon even 3 poses gedaan samen voor de artiesten.
Ik weet het ook niet. Ik ben niet zo snel geschokt wanneer het aankomt op al dat soort dingen.
Voor mij was het gewoon zo van: “Oh, je wilt model staan met mij en je bent naakt? No problem. Let’s do this! Gezellig!”.
Nee, maar overall: Het was wel anders dan wat ik normaal gewend ben qua modellenwerk, maar als iemand daar een professionele houding vertoont, dan ga je je vanzelf ook wel professioneel gedragen in zo’n situatie. En al helemaal wanneer je weet dat je staat in een artistieke omgeving. Naaktmodel of geen naaktmodel. Dat hoort er nou eenmaal bij.
Auteur: Patroeshka & Mario van InuNekoCosplay.

Previous Article
Next Article