LOADING

Type to search

Share

Het was dit jaar alweer de 19de editie van Animecon, elk jaar komen massale hordes fans van anime en de Japanse cultuur bijeen in het world-forum in Den Haag. Zoals altijd stond er een lange rij voor de deur ons op te wachten, maar dat was niet zo erg met een strak blauwe lucht en lekker zonnetje. Dit jaar was er een groter aanbod aan eten kraampjes, dit vond ik goed om nog extra keuze te hebben. De diversiteit van het eten was ook goed geregeld.

De zaterdag was goed druk, toch kon je prima een workshop gaan volgens omdat veel mensen ook van het weer gingen genieten. Voor de mensen die houden van karaoke ging het dit keer langer door als normaal, tot half 4 nachts om precies te zijn. Saai was het niet, rond middernacht stond er nog steeds een wachtrij van 2 uur online. De show dit jaar was van de Japanse artiest Minami, een artiest die vele anime intro’s ingezongen heeft en was daarom ook erg bekend bij de liefhebber. Het optreden was een spektakel, en er was ruimte voor interactie met de artiest tijdens de signeer sessie de volgende dag.

Wat me wel opviel was dat dit jaar meer onduidelijkheid was bij de gophers en de workshophouders als het ging om de planning en regels. Het viel ook veel mensen op dat er dit jaar geen DDR aanwezig was, hier was wel een alternatief voor geboden door 2 matten in de game-room en een competitie op de dance arcade machine, waar op de zaterdag een wedstrijd op gehouden werd. Een sterk punt van Animecon is dat er veel mensen uit het buitenland komen, dat geeft de mogelijkheid om te kletsen met cosplayers vanuit de hele wereld.

Altijd op de hoogte blijven, volg ons dan!
https://www.facebook.com/deschuurr
https://instagram.com/deschuurr/


ben chibi 8Beoordeling:
Drukte:  8
Uitstraling:  7
Sfeer:  9
Organisatie:  8
Score: 8

Tags::

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *