LOADING

Type to search

Trip trough Japan 日本

Share

De reis begon met een lange vlucht richting Tokyo met een overstap op Londen. Omdat we met de tijdzone mee vlogen, bleef het de volledige vlucht dag. Eenmaal aangekomen op het vliegveld pakten wij de trein richting ons eerste verblijf, hotel Grids gelegen bij Akihabara. Sommige dingen die we hadden gehoord van tevoren waren toch leuk om mee te maken zoals de schone wegen en hoe beleefd werkende mensen zijn. Maar ook vooral de vele ‘vending machines’ waarvan er meerdere aanwezig waren op elke hoek van de straat in Tokyo.

Druk in het centrum van Akihabara, dat is zeker. Vele hoge gebouwen vol met vooral anime en manga-reclame. Ondanks dat het reclame is geeft het wel een leuke en volle sfeer. Na het bezoeken van vele shops, exposities en tentoonstellingen, ontdekten we dat de vele poortjes leidden naar vele verdiepingen van verscholen winkels zoals de touhou fan-store genaamd Akiba hobby en Touhou fan-store. Veel winkels waren erg krap opgesteld. Daarmee was het wel makkelijk iets mis te lopen. Op zondag gaat de weg voor de auto’s een paar uur dicht, mensen konden dan vrij over de weg lopen voor het maken van foto’s of gewoon voor fun. Aan de rand van de hoofdstraat van Akiba nog even een Koreaanse BBQ, duur maar wel lekker. Ook bevatte de digitale menukaart een spelletje, te spelen bij elke bestelling waarmee je korting of een extra maaltijd kon winnen, apart… wel leuk.

De Racing Miku Akihabara Exhibition:

De reis vervolgt naar een bekende toeristische locatie voor vele, de Unicorn Gundam. Om de zoveel tijd maakt de robot wat geluid en bewegen er een paar componenten wat vanwege de grootte erg indrukwekkend is. Hoe vaak, geen idee, omdat we toevallig precies op het goede moment aan kwamen lopen. Verder daar aanwezig was een winkelcentrum met onder andere round 1 en een skatepark op het dak dat we hebben bezocht. Tevens een toffe plek om te skaten met uitzicht op de skyline van Tokyo. Verderop gingen we naar Joypolis, een SEGA branded attractiepark. Vooraf hadden we gift shops verwacht. Het park werkte met een page entree waarbij je een pas kreeg die je kon opwaarderen om de attractie in te gaan. Als je van plan was er een hele dag te zijn was er ook een pas voor onbeperkt gebruik. Dit alles binnen in een groot gebouw met onder andere toeristische bestemmingen zoals een Legoworld. Het park zelf was rustig, niet erg want dat betekent geen rijen. Voor ons was de hoofdattractie de InitialD simulator, de game hebben we zelf maar hier speel je het vanuit een échte auto uit de originele game.

Auteur Benjamin Vitters
Engelse vertaling door Anton Grootes
Japanse vertaling door Niek Nooijens
Grammatica Monica Grootes

Tags::
Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *