LOADING

Type to search

Squeekers

Share

Gezelligheid, dat is wat het eerst in mijn hoofd opkomt als ik terug denk aan Sqeekers. Het evenement vond plaats in een gebouw aan de rand van het centrum van Rotterdam. Op het eerste oog leek het wat klein omdat ik een smal trappenhuis door moest om er te komen, dat overigens leuk versierd was met uitgeknipte manga karakters die overal in dat trappenhuis opgehangen waren. Verder waren er eet- en drinkgelegenheden genoeg zoals: een barretje, snoepkraam en ook een maidcafe.

How to draw chibi

De workshop ‘how to draw chibi’ werd gegeven door Sakuraflor en Yuna. Met een presentatie op een beamer en een stappenplan op elke tafel was het een workshop die te volgen was voor iedereen. De duidelijke aanwijzingen en handige tips zorgden voor een goede ondersteuning. Vervolgens was er een vrije opdracht waarbij je jezelf moest tekenen in chibi style. Dit betekende jezelf tekenen met een opgeblazen hoofd en kleine armpjes.

Fan fiction wedstrijd

Voor de mensen die niet weten wat het is, fan fiction betekent dat je dingen maakt/bedenkt die iets toevoegen aan een bestaand verhaal/serie/programma. Daarvan was een wedstrijd georganiseerd waarbij mensen dus een serie naar keuze nemen en er vervolgens een ander einde of verhaal bij verzinnen en opschrijven.

Optreden Cherry Pie Maid Cafe

Ook was er die dag een optreden van de groep ‘Cherry Pie Maid Cafe’. Ook al waren er wat problemen met het geluid en waren er haperingen van de computer, ze wisten er een leuk dans/acteer stuk van te maken waarbij ze op het einde ook mensen van het publiek betrokken. De dans geografie was vooral goed doordacht en soms redelijk gevorderd. Over het algemeen heb ik genoten van de toch wat kleine conventie. Mede door de vele bekenden en de positieve sfeer. Ook het design van de poster en ander drukwerk mochten er zijn omdat ik het erg netjes gedaan vond.

Previous Article
Next Article

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *