LOADING

Type to search

Nishicon 2014

Share

Wat een schitterende cosplay conventie was dit weer. Voor mij persoonlijk, is het de eerste keer en ik moet zeggen: Ik ben onder de indruk.
Het evenement vond plaats in Partycentrum Dekker, en had zowaar gratis parkeerplaatsen.! Altijd een pluspunt voor de mensen die op de centen zitten. Het weer was een beetje druilerig, helaas was het hierdoor lastig om afentoe een luchtje te scheppen. Erg jammer want Dekker heeft een mooi plantsoentje buiten waar een wandeling gemaakt kan worden met een leuke ambiance.
Binnen konden fans helemaal los gaan op van alles dat met Japan te maken heeft. Nishicon heeft van alles uit de kast getrokken om bezoekers te vermaken en jawel, zelfs wat bij te leren.

Random wolf dude staring at me 😮

Zo waren er workshops Sushi bereiden (voor wie van vis houdt!), pruiken maken, Dansou!, Manga tekenen en armour maken. Ik ben er vast een paar vergeten te noemen, het programma zat bomvol. Ook de innerlijke mens is goed verzorgd door Nishicon. Er waren twee cafetaria zalen. Eentje naast de karaoke stand, hmmm, afentoe waren die oordopjes wel nodig. De andere afgezonderd aan de andere kant van het complex. Hier werd je bediend door schattige Kawai meisjes in lolita dress.

Kadaj__16112014_21

Undercover Kadaj Cosplay

Erg leuk was hoe Nishicon de workshop fotografie had gecombineerd met de workshop model staan. Beide groepen hebben de basics leren kennen, en mochten na een half uur kennis maken met elkaar. Zo kregen allebei de groepen het beste van elkaar. Het model een goede fotograaf, en de fotograaf een model dat poseert. Heel erg leuk, ook voor de positieve ervaring dit onder begeleiding te doen.

Zowel zaterdag als zondag deden er verschillende cosplayers mee aan de wedstrijd. Alhoewel het licht op het podium summier was werd dat helemaal goedgemaakt met de acts. Ik heb meerdere mensen bijna van het puntje van de stoel zien vallen en de presentatie werd ook erg leuk gedaan. Special shout out naar de technische mensen (oh well maybe not haha).
Jessica Rutjens (van UndercoverKadaj Cosplay) ging die zondag met de hoofdprijs naar huis, molden plastic. Ik ben heel benieuwd waar je het voor gaat gebruiken Jessica! Laat het ons weten 😉

Nishicon__16112014_95

Female Thief

Natuurlijk was er een dealerroom aanwezig. En die was groot! Minstens een hele zaal vol met Japanese stuff. Opvallend is dat Japan een hele bijzondere snoepsoort heeft, die we in Nederland niet kennen. Namelijk “Neru Neru Nerune” (letterlijk vertaald: Snoep dat je mixt en kneedt). Zo moet je in bepaalde pakketjes zelf ingrediënten toevoegen en bij elkaar doen voordat je het kan opeten. Op zich zo gek nog niet natuurlijk, het schijnt best lekker te zijn, maar niet aan te raden als snelle snack.! Er waren niet alleen maar dealers aanwezig. Ook waren er stands voor mensen die geïnteresseerd zijn in film en foto projecten. Shout out naar Cosplay Warriors die filmprojecten produceert. En ook mensen met elkaar verbindt en uitnodigt, om onder leiding van een gediplomeerd regisseur, films te maken.

Zo was er niet alleen een breed sales aanbod maar ook een brede beleving.

Overal score van deze bijeenkomst. Goed!
Het weer zat erg tegen maar de manier waarop de organisatie het evenement binnen heeft ingericht en de vele verschillende activiteiten die er te doen waren hebben bijgedragen aan een hele leuke ervaringen die me uit doen kijken naar volgend jaar.

nishicon__16112014_1

Dealer room

Next Article