LOADING

Type to search

Retro spotlight: Vectorblade

Share

Vectorblade
De eerste Retro spotlight zal gaan over het Vectorblade project van Malban. Vectorblade is een game die 2 maanden geleden is uitgebracht voor de Vectrex, een game console uitgebracht in 1982. Omdat de Vectrex oud is, zijn er veel beperkingen wanneer je hiervoor een game gaat maken. Hierdoor is Vectorblade een behoorlijke prestatie waar veel moeite in is gestoken. De game is geïnspireerd door Warblade voor de Amiga computer en is een “bottom top shooter” game.

De game
Bij opstarten van de game kom je in een geanimeerd menu met de volgende opties: achievements, start game, settings en highscores. Elke keer als de game start begin je met level 1 en moet je alle vijanden verslaan om naar het volgende level te (kunnen) gaan. Hier vlieg je in jouw ruimteschip door het heelal met als doel op level 99 de eindbaas te verslaan. Onderweg vang je veel vallende objecten die je wapens en eigenschappen beter maar ook slechter kunnen maken. Je moet dus opletten waar je tegen aan vliegt, een upgrade of een downgrade. Maar je kan ze ook kopen bij de shop, die je een paar keer tijdens je reis zult tegenkomen. Uiteindelijk kan je jouw score op het leaderboard plaatsen wanneer je geen levens meer hebt en kom je weer terug in het hoofdmenu.

Ik heb de game al een paar keer gespeeld en kom elke keer steeds verder, de game kan namelijk erg lastig zijn. De game geeft meer dan genoeg vermaak, de random events zoals minestorm en warp failure creëren een gevarieerde gameplay. Op de blog van Malban beschrijft hij de techniek en het proces achter deze game. Dit bestaat uit onder andere uitgebreide technische informatie, maar ook de afwegingen die vanwege de limitaties gemaakt moesten worden. Een beperkt aantal games zal uitgebracht worden en na het uitbrengen zal de code beschikbaar worden voor het publiek om het op hun computer te spelen.

Lees alles over deze game op:
Vectorblade: http://vide.malban.de/

Tags::
Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *