LOADING

Type to search

Share

Eindeloos flipperen

Het Dutch Pinball Museum in Rotterdam is 3 dagen per week open voor publiek om te spelen en te leren over de geschiedenis van het flipperen. De balie, muren en zelfs het plafond, staan allemaal in het teken van flippen. Iedereen met nostalgie of interesse zal dus zijn ogen uitkijken. Op de begane grond vind je het museum; hier is alles te zien van 1920 tot nu. Wanneer je de trap op gaat kom je aan bij de flipperkasten die te spelen zijn, huidig zijn dit er rond de 40. Hiertussen staan bekende titels zoals Addams Family, Medieval Madness en Attack from Mars om een paar te noemen. Er wordt actief gezorgd dat de kasten op topkwaliteit te spelen zijn, iets wat voor flipperkasten zeker niet vanzelfsprekend is omdat deze vaak veel onderhoud vereisen. Zelfs nu ik voor de 2de keer ben geweest heb ik nog niet alles kunnen spelen. Onderin kun je doorklikken naar de site voor meer info en ik heb ook een eigen top 5 opgesteld.

Favorieten

Hier een top vijf van mijn favoriete flipperkasten, deze keuzes zijn gebaseerd om mijn persoonlijke mening.

 1. Orbitor
  Een simpele kast met een unieke speelwijze waarbij de bal door de komvorm van het veld heel onvoorspelbaar is en ook onder de flippers door kan gaan.
 2. Medieval madness
  Een populaire kast waarbij je het kasteel moet bestormen, wat het uniek maakt zijn de bewegende onderdelen zoals de brug, torens en de trollen.
 3. Qbert
  Gebaseerd op de arcade game Qbert. Deze kast heeft wat leuke extra’s, maar is wel oud. Vooral de nostalgie raakt mij.
 4. Attack from mars
  Erg spectaculair omdat er super veel gebeurd op het veld en de belichting fenomenaal is.
 5. BMX
  Heeft een extra speelveld rechtsboven, de balans in het spelen tussen de 2 speelvelden voelde erg goed.

   Website pinball museum

Tags::
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *