LOADING

Type to search

Share

Online competities zijn erg populair geworden de afgelopen jaren; het is een simpele manier mensen vanuit overal op de wereld ergens aan mee te doen. De wedstrijd die binnen de dans-game community waar vele mee bekend zijn, is Stamina RPG. Een online ranking wedstrijd waarbij je door het spelen van ITG (een spel vaak vergeleken het Dance Dance Revolution) in staat bent een “Role Playing Game (RPG )” te spelen. Voortgekomen uit East Coast Stamina, wat ook een online ITG-kampioenschap is waar je aan mee mag doen als je in de top 24 van de RPG beland.  Dat maakt de SRPG nu een terugkerend concept, met vorig jaar tot wel 360 deelnemers. Dit jaar voor de 4de keer dus, maar wat houdt het eigenlijk in?

Profiel
Na het aanmaken van je account, geeft de site je een character van level 1 net als bij een RPG game. Met de game is een lijst met liedjes en bijhorende ‘charts’ te downloaden. Deze plaats je op je eigen arcadekast of computer waardoor je nummers kan gaan spelen. Het is belangrijk wel op een dansmat te spelen en niet je toetsenboard te gebruiken. Het niveau begint op 11 en loopt van daar op tot 27, wat het niet erg beginner vriendelijk maakt. Na het spelen van een liedje kun je je score uploaden naar je account, wat er voor zorgt dat je level omhoog gaat en Quests unlocked.

Quests
Net als bij andere RPG’s zijn er Quests, die door het behalen van een specifieke opdracht er voor zorg dat je extra in-game voortgang maakt. Je kunt dus naast veel spelen ook door middel van Quests sneller punten halen. Deze voortgang is bij te houden op een globale ranking waarbij je jezelf kan vergelijken met andere en ook rivalen kan instellen. Een leuke toevoeging is dat je ook per land een ranking kan zien waardoor je ook kan strijden voor een meer lokale eerste plek. Het geld dat je spaart, is te gebruiken voor de shop. In de shop kun je relics kopen die te gebruiken zijn om een voordeel te behalen tijdens East Coast Stamina, dus niet voor de RPG zelf.

Tijdsduur
Niet iedereen is in staat op hetzelfde moment te spelen, zeker niet in deze tijd. Hierdoor dat de deelnemers een termijn hebben van 2/3 maanden (tot 2 augustus) om een zo hoog mogelijke positie te pakken. Met in de basis ongeveer 360 liedjes, plus nummers die je via Quests kan vrijspelen, is dit iets wat je niet even doet.

Dit alles wordt als een kwalificatie voor het ‘East Coast Stamina’ tournooi gehouden in Amerika. De beste 24 spelers van de RPG zijn welkom mee te doen. Een volledige uitleg hierover kan je vinden op de officiële website HIER:

HIER:

Tags::
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *